Korugrafia

Taiteen muotojen yhteensulautuma

Kategoria: Näyttely / Taiteidenvälinen

Koru ei ole pelkästään staattinen koristautumisen väline, vaan parhaimmillaan kehon mukana elävä taideteos. Tanssi on puhtainta kehon liikkeeseen pohjautuvaa taidetta. Näistä lähtökohdista syntyi Korugrafia, korun ja tanssin liitto. Nimi on koru ja koreografia sanojen yhteensulautuma.

 

Korugrafia esitteli koruja yhdeksältä eri muotoilijalta. Kymmenen nuorta tanssijaa jazztanssiryhmästä Tendency Kto, Keravan tanssiopisto antoivat koruille uuden luonteen. Tanssi ikuistettiin valokuviin, joissa ideana oli luoda liikkeen tuntu päällekkäisiä kuvia hyödyntäen.

korugrafia_project_koivisto_studio_keravan_tanssiopisto_anette_dark_nature

Todellinen liike ikuistettiin videokuvaaja Anastasia Smirnova videoteokseen. Musiikilla ja äänellä on tärkeä rooli tanssissa. Äänen avulla näyttelyvierailija saattoi aistia liikkeen myös valokuvista. Musiikin ja äänimaailman loi muusikko Vili Ollila.

 

Näyttely debytoi 29.3-10.4.2016 Keski-Uudenmaan taiteilijoiden luotsaamassa Galleria Allissa, Keravalla. 18.4.-24.4.2016 Korugrafia nähtiin Satamankulman galleriassa Kuopiossa kuuluen osana Design Week Kuopion ohjelmaan.

korugrafia_satamankulma_exhibition_design_week_kuopio_02_koivisto_studio
korugrafia_gallery_view_exhibition_furniture_design_week_kuopio_02_koivisto_studio

Studiomme suunnittelemat ja valmistamat puiset näyttelykalusteet kuuluivat osaksi konseptia, kuinka korut ovat yhteydessä kehoon. Kalusteiden ideana oli jäljitellä ihmiskehoa yksinkertaistetulla tavalla.

koivisto_studio_korugrafia_galleria_alli_exhibition
korugrafia_gallery_view_03_koivisto_studio
korugrafia_gallery_view_exhibition_furniture_display_koivisto_studio
koivisto_studio_korugrafia_galleria_all_detaili_exhibition

Suunnittelimme projektille merkin, jossa on kaksi elementtiä – suora ja kaareva viiva. Suora viiva kuvaa staattista elementtiä, koruja ja kaareva viiva taas liikettä, tanssia. Merkin suunnitteluprosessi alkoi yhdistämällä kirjaimet K ja G yhteen. Merkki symboloi taiteiden liittoa.

korugrafia_logo_story_koivisto_studio
korugrafia_logo_koivisto_studio_grey

Projektin painettuun mediaan sisältyi muun muassa postikorttien ja näyttelyjulkaisun suunnittelu. Julkaisu esitteli yksityiskohtaisempia kuvia koruista tanssijoiden yllä sekä taideteosten taustoja. Julkaisun asettelu perustui kenoviiva elementtiin, joka rikkoi staattisuutta ja loi liikkeen tuntua sekä yhdisti että erotti.

korugrafia_book_2016_publiction_koivisto_studio
korugrafia_layout_koivisto_studio
koivisto_studio_korugrafia_book_2016_open_layout
korugrafia_dancer_cards_2016_koivisto_studio

Tanssijat:
Tendency Kto, Keravan tanssiopisto

Video:
Anastasia Smirnova
Eva Mihti

Äänimaailma & Musiikki:
Vili Ollila

Muotoilijat:
Heljä Alanko
Fanni Ala-Uotila
Helena Falkenberg
Anni Lehtonen
Kirsi Manninen
Wiebke Pandikow
Reetta Tikkanen

Konsepti, toteutus ja valokuvaus: Koivisto Studio.

Sauna

Aika

Antik Hense

Leikkiä seinällä